Tips voor een stralend uiterlijk

Hier zijn een paar praktische tips voor een stralend en gezond uiterlijk, met bijzondere aandacht voor de verzorging van het gezicht. Het is weer lente en dan krijgen we allemaal steevast zin om iets aan ons uiterlijk te doen. Let maar eens op hoe vol het opeens in de sportschool is, hoeveel joggers we opeens in de parken zien en hoeveel reclames afslankproducten promoten. Opvallend is dat er maar weinig aandacht wordt besteed aan gezichtsverzorging, terwijl je gezicht toch je visitekaartje is. De tips die je hieronder vindt, slaan dan ook grotendeels op de gezichtsverzorging. Je kunt ze gemakkelijk zelf thuis in praktijk brengen zonder dat het je een fortuin kost. Als het goed is, geven ze direct resultaat. Het zal iedereen opvallen dat je er stralend uitziet, maar niemand zal precies begrijpen hoe dat nu komt.

We hebben het hier niet over lange en kostbare schoonheidsbehandelingen, maar geven je alleen maar een paar verzorgende tips die je uiterlijk kunnen verbeteren en die je slechts een paar minuten per dag zullen kosten. Je kunt alle tips volgen of alleen die tips kiezen waar jij het meest behoefte aan hebt. Kies zelf maar.

Gezichtshuid: scrubben maar!

De gezichtshuid van de man is in de regel vetter en minder glad dan die van de vrouw. De huid kan er soms een beetje vaal en kleurloos uitzien en de huid is niet altijd even schoon ten gevolge van smog, weinig verzorging, levensstijl, sigaretten en alcohol. Om ervoor te zorgen dat de huid er weer stralend en gezond uitziet, raden wij je een schoonheidsproduct aan dat de vrouwen maar al te goed kennen: de scrub. In elke supermarkt, bij de afdeling crèmes, vind je de juiste producten voor een gezichtsscrub. Let wel op dat je niet per ongeluk een scrub voor het lichaam koopt. Die zijn in de regel agressiever dan de scrubproducten voor de gezichtshuid. De werking van de scrub is heel simpel. Het is een crème met kleine korreltjes. De crème masseer je over de gezichtshuid (die vaak vochtig moet zijn - lees de aanwijzingen op de verpakking). Door de weerstand met de kleine korreltjes worden de dode huidcellen verwijderd, wordt de huid gereinigd en kunnen de huidcellen beter 'ademen'. Een scrub per week - voor het scheren onder de douche bijvoorbeeld - zal je huid een glanzend en gezond aangezicht geven.

Gezichtshuid: een vochtinbrengende crème

Direct na de scub is het zaak de gezichtshuid te verwennen met een vochtinbrengende of voedende, maar in ieder geval niet al te vette crème. Vanwege de scrub worden de werkzame stoffen extra goed door de huid opgenomen. Na de ietwat agressieve scrub heeft je huid bovendien behoefte aan een crème. Maak er gewoonte van om iedere morgen een dagcrème te gebruiken, het liefst met een UV-filter om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Anders dan men wel denkt, is een dagcrème belangrijker dan een nachtcrème omdat de crème de huid beschermt tegen externe factoren (smog, airconditioning, zon, wind, sigarettenrook) waaraan de huid overdag wordt blootgesteld.
Bron: lordmike.eu


Leuke sieraden aangeboden: