Mannen verdienen eigen gezichtsverzorging

Steeds meer mannen vinden het belangrijk een gezonde huid te hebben. Die start met een goede gelaatsverzorging in de ochtend. Maar hoe begin je daar nu aan? Enkele tips om je huid in goede conditie te houden.

Verzorgen start met reinigen

De eerste stap is altijd de huid te reinigen, elke morgen bij het opstaan. Een warme douche, zeker in het gezicht, maakt de huid proper en fris. Nog in de douche kan je een reinigingsgel op het gezicht aanbrengen. Een reinigingsgel is beter dan gewone zeep omdat er geen uitdrogende alkaline in zit.
Daarna komen we bij het scheren. Met een mes of met een machine? Met een mes krab je de dode huidcellen weg. Bovendien kun je veel dieper en korter scheren. Nadeel van nat scheren is dat het iets meer tijd vergt en dat je soms kleine wondjes hebt. Voor een lichte baard kan je daarom een scheermachine gebruiken. Die gaat minder agressief te werk. Belangrijk is dan wel eerst te scheren en dan pas te douchen. Scheren met een machine gaat immers vlotter als de haartjes stevig rechtop staan. Met een mes scheer je best in twee keer. Eén keer met de groeirichting van de haartjes mee, de andere keer tegen de richting van de haartjes.

Dagcrème vanaf je twintigste

Scheren kan ingegroeide haartjes veroorzaken. Beste oplossing is je baard enkele dagen te laten staan. Daarnaast bestaan er producten die specifiek de ingroei van de haartjes tegengaan.
Aftershave kalmeert en herstelt de huid, en bestrijdt rimpels. Het is af te raden een product met alcohol te gebruiken, want alcohol droogt de huid teveel uit.
Specialisten bevelen mannen aan om vanaf hun twintigste met een hydraterende dagcrème te starten. Bedoeling is de huid stevig en soepel te houden. Welke dagcrème je precies kiest, hangt af van persoon tot persoon. Er zijn er tientallen op de markt met vaak verschillende functies: bevochtigen, voeden, antirimpel, kalmeren, ... Maar het is geen optie om de crème van je partner te gebruiken. De mannenhuid is immers anders samengesteld dan die van een vrouw.

Extra fruitzuren in de winter

In de winter en in stressperiodes is extra waakzaamheid geboden. De koude en de wind doen de huid geen goed. Een maandelijkse verzorging met fruitzuren kan een oplossing bieden. De fruitzuren vlotten de natuurlijke afschilfering van de huid. Toch blijf je best voorzichtig. De fruitzuren durven al eens een allergische reactie met roodheid en blaasjes uitlokken, zeker bij een eerste behandeling. Als laatste stap kan je een grauwe huid maskeren met een camouflagestift en de fijnere huid rond de ogen verwennen met een oogcrème.Leuke sieraden aangeboden: