Vrouwen: het sterke geslacht op de werkvloer?

shutterstock_64587583.jpg

11 november = Vrouwendag. De perfecte gelegenheid om de werkende vrouw in de schijnwerpers te plaatsen. Hoe bouw je als vrouw een succesvolle carrière uit? Wie zijn de rijkste vrouwen ter wereld? Welke verschillen bestaan er tussen mannen en vrouwen op de werkvloer?

Loonverschil

Tijden veranderen, en in vergelijking met vroeger zijn steeds meer vrouwen aan het werk. Toch is er nog wel degelijk sprake van loonverschil tussen mannen en vrouwen. Hoe kan je als vrouw er toch voor zorgen dat je meer verdient? Enkele tips!
Als we een lijstje zouden maken van de landen waar je als vrouw het meeste voordelen geniet,welk zou dan het werkparadijs zijn voor vrouwen?

Rijke vrouwen

Niet alle vrouwen hebben last van het loonverschil, maar sommigen hebben er dan ook hard voor geknokt: bekijk hier het lijstje van de 5 rijkste selfmade vrouwen ter wereld. Andere vrouwen wordt het geld zomaar in de schoot geworpen: 5 vrouwen die slapend rijk worden.
Ook in de sportwereld wordt er aardig wat verdiend door vrouwen. Welke sportvrouw verdient het meest? En hoeveel verdienen Kim en Justine met hun tennis?

Vrouwen op de werkvloer

Bepaalde dingen kan je als vrouw maar beter niet doen op de werkvloer, zo onderzocht professor Carol Kinsey Goman: 4 dingen die je als vrouw beter niet doet op het werk.
Een werkdag kan lang zijn en heel wat onverwachte wendingen in petto hebben. Wees als vrouw te allen tijde voorbereid en hou een aantal geheime wapens in de aanslag: 7 onmisbare spullen in de bureaulade van een vrouw. Check ook eens wat er allemaal in de kleerkast van een werkende vrouw hoort.
Zijn vrouwen dan werkelijk het sterke geslacht? Want mannen zijn vaker ziek dan vrouwen, zo blijkt…

Bron: vacature.com


Leuke sieraden aangeboden: