Hoeveel verdient Lady Gaga?

ladygaga.jpg
Lady Gaga mag zich de grote winnares noemen van de MTV European Music Awards. Ze ging naar huis met drie van de belangrijkste prijzen. Hoeveel verdient deze triomferende zangeres?

Meer dan 13 miljoen verkochte albums

Lady Gaga oftewel Stefani Joanne Angelina Germanotta, zag begin 2008 haar carrière pijlsnel de hoogte uitgaan na de release van haar debuutalbum. De nummers uit het album "The Fame" beheersten de daaropvolgende maanden en jaren de hitlijsten. In augustus 2010 stond de teller op 13 miljoen verkochte albums en 51 miljoen verkochte singles. De eerste single van het album 'Just Dance' stond wereldwijd wekenlang op nummer één. In minder dan 5 maanden tijd werd het nummer maar liefst 4 miljoen keer gedownload. De nummers Poker Face en Love game kennen hetzelfde succesverhaal.
De zangeres staat bekend om haar exentrieke kledingstijl en dat bewees ze nog maar eens op de MTV Video Music Awards. Ze verscheen er in een jurk gemaakt van rauw vlees. Ook al mogen de meningen verdeeld zijn, Lady Gaga weet zichzelf te verkopen. Dat moeten ook bekende merken als Polaroïd, Virgin Mobile, Monster Cable en Viva Glam gedacht hebben. Ze sloten enkelegrote marketingdeals met de populaire zangeres.
Het zakenblad Forbes schat haar vermogen voor het jaar 2009 op 62 miljoen dollar. Op 24-jarige leeftijd prijkt Lady Gaga op de zevende plaats in het lijstje van de best verdienende popgroepen van het voorbije jaar.

200 miljoen dollar dankzij haar "Monster Ball Tour"

Het Amerikaanse muziekmagazine Billboard maakte een ruwe schatting van de verworven en nog te verwerven inkomsten van haar megatour "Monster Ball Tour". De tickets voor die tour verkopen wereldwijd als zoete broodjes. In totaal zou het de popster ongeveer 200 miljoen dollar moeten opbrengen. Ze voegde zelfs nog een aatal concerten toe aan het oorspronkelijke programma. Zo zal ze nog tot april 2011 touren. Momenteel verdiende ze al 95 miljoen dollaraan haar concertenreeks.

Meest invloedrijke artiest van het jaar

Ook de prijzen stromen sinds haar debuutalbum binnen. Voorlopig kan de jonge artiest al 3 Brit Awards, 11 MTV Music Awards en 2 Grammy's op haar schouw zetten. In het lijstje van meest invloedrijke artiesten van Billboard Magazine, krijgt ze de 73ste plaats toegewezen. Het Amerikaanse magazine Time roept haar uit tot meest invloedrijke artiest in 2010.

Goede doel

Net als andere bekende sterren aan het firmament is Lady Gaga is een gulle schenkster. De zangeres die van oorsprong Italiaanse is, engageert zich vaak in de strijd tegen HIV. Maar ze steunt ook andere goede doelen. Dit jaar veilde ze de ketting die ze droeg in de muziekclip Poker Face. Lady Gaga, die zelf de erfelijke ziekte Lupus draagt, koos er voor de opbrengsten aan The Lupus Foundation te schenken.
De inkomsten die ze ontving voor haar concert in New York in januari 2010 schonk ze aan de overlevenden van de aarbeving in Haïti. In totaal bedroeg dat 500.000 dollar.Bron: vacature.com


Leuke sieraden aangeboden: