Beauty tips & truc's


Lipstickvinger
Niets is zo lelijk als lipstick op je tanden! Bijt daarom af en toe in een tissue of steek je wijsvinger in je mond, sluit je lippen eromheen en trek je vinger weer uit je mond. Alle overtollige lipstick zit nu aan je vinger. Alleen heb je die tissue nog steeds nodig om je vinger af te vegen? 
Glossy 


Lange wimpers
Vertrek voor lange wimpers met de mascararoller goed vanuit de wortel en dring extra aan op de punt. Schenk ook extra aandacht aan de wimpers van de buitenste ooghoek om het oog in hazelnootvorm te vergroten. 
Les Nouvelles Esthétiques

Lipbalsem
Geen paniek als je het allerlaatste restje balsem uit je stick hebt geschraapt en nog steeds last hebt van schrale lippen. Loop gewoon even naar de koelkast. Een beetje echte boter maakt je lippen weer lekker zacht, olijfolie is lief voor droge lippen en in uiterste nood kun je pindakaas als verzachtend lipmaskertje gebruiken. 
Flair

Parelmoer
Kijk uit voor heftige parelmoertinten. Ze accentueren de rimpeltjes rond je ogen. Een subtiel twinkeltje glans onder de wenkbrauwboog is in dit geval al hip & mooi genoeg. 
Pour Vous

Wallen
Om ontsierende wallen snel weg te werken, meng je twee à drie druppeltjes citroensap door wat ijskoude melk. Drenk twee wattenschijfjes in dit mengsel en leg ze vijftien minuten op je ogen. Je kunt ook rauwe aardappelschijfjes gebruiken. Breng daarna foundation en poeder aan en weg zijn je wallen!  
Flair

Egale huid
Breng camouflage altijd eerst aan op de plaatsen die echt gecamoufleerd moeten worden. Ga daarna verder met opmaken, bijvoorbeeld mascara, en laat de camouflage een tijdje intrekken. Wrijf het daarna nog een beetje uit en je zult zien dat je een dekkender resultaat hebt. 
Daniëlle, Hengelo

Wenkbrauwvorm
 Zo krijg je je wenkbrauwen mooi in vorm. Teken ze eerst bij met wat poeder of een potloodje en breng ze daarna in model met wat haarlak en een wenkbrauwborsteltje. Als je geen borsteltje hebt, kun je ook een oude mascararoller gebruiken. Wel eerst goed schoonmaken natuurlijk!
Patricia, Schaijk

Modellenjukbeenderen
Je hoeft nu niet langer meer te dromen van de hoge jukbeenderen van fotomodellen. Met deze tip maak je ze zelf. Breng onder de jukbeenderen bronspoeder aan. Dit bootst de natuurlijke schaduw na van de jukbeenderen. Breng op de jukbeenderen zelf highlights aan. 
Kirsten, België

Kleurcombi
Heb je toch de verkeerde kleur foundation gekocht? Of heb je nog een donkere foundation van de zomer over? Gooi hem dan niet weg. Meng de foundations met elkaar of gooi er wat dagcrème doorheen. Zo maak je zelf de juiste kleur voor elk moment. M. van 't Hof, Tholen

Wimpergel
Wil je overdag geen donkere mascara op je wimpers? Gebruik dan een kleurloze wimpergel. Het accentueert de natuurlijke wimpers en brengt ze in de gewenste vorm.  
Veerle

Epileertip
Trek als je je wenkbrauwen wilt epileren met een wit potlood een lijntje langs je wenkbrauw. Doe dit op de plaats waar je de haartjes wilt verwijderen. Doordat de haartjes nu wit zijn, kun je ze goed zien en dus makkelijk weghalen.  
D. van Kuijk, Harmelen

Highlight
Heb je ook al die dure highlights gezien? Een mooie glans op je wangen kan ook goedkoper. Pak een mooie kleur eyegloss en smeer dat op je wangen. Daarna wat vaseline en dan goed uitsmeren.
K. Masuger, Veghel

Restje mascara
Is je mascara op, maar heb je geen tijd gehad om nieuwe te kopen? Leg de hele roller met de dop erop dan ongeveer een minuutje in heet water. Hierdoor wordt de mascara weer zacht en is makkelijk op te brengen.  
J. Poorthuis, Oldenzaal

Rechte lijn
Eyeliner mooi recht en dun opbrengen is altijd een hele klus. Vaak bibbert je hand zo, dat het lijntje niet echt mooi wordt. Houd daarom altijd een nat wattenstaafje bij de hand. Hiermee kun je de eyeliner snel en makkelijk corrigeren. G. Heemstra-Meijer, Den Haag

Zelfbruiner
Geen tijd gehad om in de zon te liggen? Een zelfbruiner helpt je uit de brand. Alleen die vieze strepen en vlekken maken het er niet mooier op. Een handige tip is om je van tevoren in te smeren met een bodylotion. Breng daarna de zelfbruiner aan en je zult zien dat je prachtig streeploos bruin kleurt.
S. van de Zande, Ouddorp

Verstuiver
Wil je dat je make-up lang blijft zitten, zonder dat je gaat glimmen? Spuit dan na het opbrengen van je make-up je gezicht na met een verstuiver met water. Gewoon laten drogen! Bij bruidsmake-up wordt dit altijd gedaan. 
M. Isasi, Brussel

Lang houdend
Hoe zorg je ervoor dat je lippenstift lang blijft zitten? Stift je lippen en leg er daarna een papieren zakdoekje op. Breng met een poederkwast blush op je lippen aan. Haal de zakdoek eraf en je hebt mooie, lang houdende lippenstift. 
M. Isasi, Brussel

Zwaar op je ogen
Lijken je wenkbrauwen zwaar op je ogen te drukken, maak dan de afstand optisch groter met een glanzende highlighter. Laat die overvloeien in de kleur van je oogschaduw. 
Pour Vous

Rozetinten
Zachte rozetinten openen als het ware je ogen; de intensieve nuances ontpoppen zich ontegenzeggelijk als blikvangers. Pour Vous
Gezonde gloed Een sensueel-zinderend gloedje maakt je huid stralend, glad en laat haar jonger en gezonder 'gloeien'. Breng de gloed bijvoorbeeld aan met bodylotion en glanspoeder. 
Pour Vous
  
Blush je raak
Breng indien je een duoblush gebruikt, de donkere tint in de holte van de wangen aan. De lichte tint daarentegen breng je boven op de jukbeenderen, op het voorhoofd en op de kin aan.
Les Nouvelles Esthétiques

Mooie ogen
Met warm weer gaat oogschaduw snel in de oogplooien zitten. Dit voorkom je door eerst wat poeder op je ooglid aan te brengen en daaroverheen de oogschaduw. Nu blijft je oogmake-up lang en mooi zitten. 
Les Nouvelles Esthétiques

Unieke lippen
Breng eens verschillende tinten lipstick over elkaar aan, zoals je dat ook met oogschaduw doet. Je krijgt dan schitterende weerspiegelingen die absoluut uniek zijn en elke keer weer anders.
Les Nouvelles EsthétiquesLeuke sieraden aangeboden: